12 Δεκ 2008

Άνοιξη της Ευρώπης 2009

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Άνοιξη της Ευρώπης”. Η Άνοιξη της Ευρώπης είναι μία ετήσια πρωτοβουλία που οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο και συντονίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών και στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους νέους να συζητήσουν, να στοχαστούν, να μάθουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για την Ευρώπη και το μέλλον της. Η Άνοιξη της Ευρώπης, που ήδη απέδειξε την επιτυχία της τα τελευταία έξι χρόνια, είναι πλέον μία πλήρως ενσωματωμένη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό σχολικό ημερολόγιο.

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009 θα είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γι’αυτό και το θέμα που επιλέχθηκε για την Άνοιξη της Ευρώπης 2009 είναι "Ideas move Europe" (οι ιδέες κινούν την Ευρώπη), προκειμένου να τονιστεί η αξία της δημιουργικής σκέψης για το μέλλον της Ευρώπης και ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι στον τομέα της καινοτομίας.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο της Άνοιξης της Ευρώπης δραστηριότητες, πηγές, διαγωνισμοί, εκπαιδευτικά παιχνίδια και μια πληθώρα άλλων στοιχείων που θα βοηθήσουν τα σχολεία στην καλύτερη προετοιμασία και συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις σε σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης όπως εκθέσεις, συζητήσεις, διασκέψεις και online chats μεταξύ μαθητών από διάφορες χώρες και πολιτικών ηγετών σε Ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Ειδικά τη φετινή χρονιά, τα σχολεία θα μπορούν μέσω ενός ειδικού συστήματος να προσκαλούν σημαντικές προσωπικότητες και να οργανώνουν ανοιχτές συζητήσεις και ομιλίες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος μαζί με χιλιάδες άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στην Άνοιξη της Ευρώπης 2009. Αν συμμετείχατε στο πρόγραμμα κατά την περσινή σχολική χρονιά αρκεί μια επικύρωση των στοιχείων σας. Αν συμμετέχετε για πρώτη φορά, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή του σχολείου σας εδώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία, πρόβλημα στην εγγραφή κτλ. παρακαλώ στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kvigklas (at) sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: