18 Μαρ 2008

Άνοιξη της Ευρώπης 2008



Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Άνοιξη της Ευρώπης”. Η Άνοιξη της Ευρώπης είναι μία ετήσια πρωτοβουλία που βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των μαθητών και στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους νέους να συζητήσουν, να στοχαστούν, να μάθουν και να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν σχετικά με Ευρωπαϊκά θέματα. Η Άνοιξη της Ευρώπης, που ήδη απέδειξε την επιτυχία της τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι πλέον μία πλήρως ενσωματωμένη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό σχολικό ημερολόγιο.
Το 2008 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου, γι’αυτό το θέμα που επιλέχθηκε για την Άνοιξη της Ευρώπης 2008 είναι "Bridging Cultures through Dialogue".

Η Άνοιξη της Ευρώπης θα διεξαχθεί από τον Μάρτιο έως τις 30 Ιουνίου 2008, δίνοντας ειδική έμφαση στην 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης. Θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις σε σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης όπως διαγωνισμοί, εκθέσεις, συζητήσεις, διασκέψεις και online chats μεταξύ μαθητών από διάφορες χώρες και πολιτικών ηγετών σε Ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος μαζί με χιλιάδες άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στην Άνοιξη της Ευρώπης 2008.

Με εκτίμηση

Λίνος Βίγκλας
Παιδαγωγικός Σύμβουλος για το Πρόγραμμα “Άνοιξη της Ευρώπης 2008″
e-mail: kvigklas@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: